Image Alt

Descobreix la licorera

Els origens

Aprofitar una antiga fàbrica de destil·lats d’aiguardents per obrir un restaurant de calçotades a la
ciutat de Valls? Aquesta és la idea que teníem quan vam decidir donar-li una segona vida a l’edifici
de La Licorera Vallenca, sense activitat des de l’any 2001, quan la fàbrica, que va arribar a produir
més de seixanta licors diferents, va tancar les portes. L’estètica del restaurant és un dels atractius
més destacats, ja que l’edifici és un dels més emblemàtics de la ciutat, fundat l’any 1918. Només
veient l’edifici des de fora, t’adones que és un edifici amb molta història darrere, perquè l’estructura
s’ha mantingut intacta, i fins i tot es poden llegir encara les antigues lletres de “Licorera Vallense” (en
castellà a causa de la prohibició de l’ús del català durant la postguerra).

Aquest edifici cantoner, i que és pràcticament el primer que et trobes quan entres a la ciutat de Valls, és un espai de quatre nivells, molt versàtil i perfecte per englobar multitud de propostes. Endinsant-te al restaurant descobriràs que no únicament és un edifici històric a simple vista des de l’exterior, sinó també en el seu interior, ja que s’ha mantingut la distribució i s’ha anat reconstruint de manera sostenible mantenint el màxim possible la seva essència, amb mobiliari, ampolles antigues d’anís mallorquí i molts altres elements originals de l’època inicial que s’han recuperat i reutilitzat. Els quatre nivells estaven distribuïts en el cup, que està al soterrani, la planta baixa on es trobaven l’oficina, el magatzem – celler i la fàbrica, el primer pis que era l’habitatge de la família i la golfa de l’edifici.

Gastronomia ecològica

Des d’un primer moment vam tenir molt clar que volem oferir una carta que desprengués qualitat, és per això que tenim molta cura a l’hora d’escollir els aliments que servim a taula i els proveïdors amb els quals treballem. Per exemple, comptem amb carn del Pirineu de Can Torra, que és sostenible i ecològica i també ho és tot el peix que oferim, evitant d’aquesta manera la pesca furtiva i assegurant l’absència d’anisakis, passant totes les garanties sanitàries.

En el cas dels vins, també apostem per propostes del territori que siguin ecològics i biodinàmics, amb la idea de garantir el sabor més exquisits.

SOSTENIBILITAT

Per finalitzar, volem destacar el nostre compromís amb el medi ambient, molt present des del primer moment, ja que volíem que fos real i s’apliqués en el dia a dia del restaurant. Una de les accions més innovadores que portem a terme és la instal·lació d’un sistema de recuperació d’aigua de la pluja. Les canaleres recullen les aigües de les teulades conduint-les a través d’un dipòsit d’emmagatzematge i, un cop dins, es filtra, es tracta i s’utilitza per regar la terrassa i per als conductes dels nostres lavabos, creant un circuit independent de la xarxa d’aigua potable.

També disposem de plaques solars, materials reutilitzats de l’antiga fàbrica, i fem servir aigua d’ozó, aconseguint d’aquesta manera no fer servir productes químics ni que generen residus d’envasos, fent un ús molt baix d’energia.

Només ens queda per dir una cosa: Us esperem aviat!